Plateste cu cardul DKV taxa de drum HGV, din Marea Britanie

Incepand cu 1 aprilie 2014, in Marea Britanie a fost introdusa o taxa in functie de timpul de tranzitare/stationare pentru autovehiculele de 12 tone si mai mari. Aceasta taxa se aplica la circulatia pe toate drumurile publice si trebuie achitata inaintea intrarii in UK. Taxa este achitata prin intermediul portalului online, direct operatorului Northgate Public Service.

De asemenea poate fi achitata atat pe feribot, cat si la unele terminale, din afara UK.

Cardul DKV poate fi utilizat pentru achizitionarea vignetelor anuale, bianuale, saptamanale sau zilnice, la terminalele mai sus mentionate. Pentru clientii DKV, aceste tranzactii vor fi cuprinse in factura transparenta si detaliata. In plus fata de aceasta, aceste tranzactii vor fi cuprinse in DKV eReporting.

Valoarea taxei depinde de greutatea totala inregistrata si numarul de axe. De asemenea, aceasta taxa este influentata si de tipul vehiculului. Operatorul Northgate Public Service a stabilit 4 subcategorii, si anume: HGV (vehicul de mare tonaj), HGV cu remorca de peste 4000 kg, Autotractor cu 2 axe si Autotractor cu 3 sau mai multe axe.